aglasem
  • Home
  • Entrance Exams
  • Competitive Exams
  • School Boards
  • University & Colleges
No Result
View All Result
aglasem
  • Home
  • Entrance Exams
  • Competitive Exams
  • School Boards
  • University & Colleges
No Result
View All Result
aglasem
No Result
View All Result

Home » Entrance Exams » IIFT GK Questions 2022 of Exam Held on 5 Dec 2021 Out with Answers / Answer Key; Check All 20 Static GK, Current Affairs Qs-Ans

IIFT GK Questions 2022 of Exam Held on 5 Dec 2021 Out with Answers / Answer Key; Check All 20 Static GK, Current Affairs Qs-Ans

There were 20 questions in IIFT 2022 General Awareness section, which included a mix of static GK and current affairs.

by Anwesha Bose
December 5, 2021
in Entrance Exams
Reading Time: 3 mins read
IIFT GK Questions 2022

National Testing Agency (NTA) conducted the IIFT MBA 2022 entrance exam today, on December 05, 2021. Now, the GK section questions with answers have been compiled in order to aid candidates in matching their answers and being able to at least roughly analyse their performance. The expected sectional cut off for GK section is 5-7.

The MBA entrance exam contained a total of 110 questions. There were 4 sections – quantitative ability (QA) with 25 questions, verbal ability and reading comprehension (VARC) with 35 questions, data interpretation and logical reasoning (DILR) with 30 questions, and general awareness (GA) with 20 questions. The GA section, also referred to as GK section was a mix of static GK and current affairs. With the exam over, the questions asked in IIFT 2022 GK section have been compiled, with the suggested correct answers, by various MBA coaching centers, educators, and individuals.

The questions in GK section of IIFT 2022 were as follows.

Click Here to Download IIFT GK Questions 2022 PDF

Qs 1. In which country did the BRICS Summit 2021 take place?

Ans 1. India

Qs 2. Match the following question on sports

Ans 2. Nabi – Cricket (incomplete qs available at the moment)

Qs 3. Question was on Human Development Index (incomplete question available)

Ans 3. National Income

Qs 4. The youngest person to scale K2 belongs to which country?

Ans 4. Pakistan

Qs 5. This question contained a logo of an airline. Candidates had to identify the name of the airlines

Ans 5. Egyptian Airlines

Qs 6. What links the Mediterranean sea to the Atlantic sea?

Ans 6. Strait of Gibraltar

Qs 7. Which car company has its name after wild running horses?

Ans 7. Mustang

Qs 8. Which city was first in the Swachh Survekshan 2021?

Ans 8. Indore

Qs 9. Which continent has the largest number of countries?

Ans 9. Africa

Qs 10. Which is India’s first guidied missile tracker?

Ans 10. INS Dhruv

Qs 11. Which Ministry in India launched the SACRED portal?

Ans 11. Ministry of Social Justice and Empowerment

Qs 12. Which of the following countries is a part of the SCO Summit 2021?

Ans 12. Iran

Qs 13. Which organization helps in resolving balance of payments between countries?

Ans 13. IMF (International Monetary Fund)

Qs 14. Which police force in India enlisted its first women officers in the year 2021?

Ans 14. ITBP (Answer not substantiated, some say it can be CRPF)

Qs 15. Who directed the movie Life is Beautiful?

Ans 15. Roberto Benigni

Qs 16. Who is the US Secretary of State?

Ans 16. Antony John Blinken

Share the questions you remember in IIFT 2022 GK section, and your proposed answers in comments below. Also share your section wise attempts and accuracy in comments below.

Tags: Answer KeyIIFTIIFT AdmissionIIFT MBA Admission Testiift.nta.nic.inMBA
Previous Post

IIFT 2022: 6 Problems Candidates Faced in MBA Entrance Exam held on 5 Dec 2021 – Test started late, Unprofessional invigilators, Server down, and More complaints pour in

Next Post

CGPSC Forest Ranger / ACF 2021 Answer Key Out; Know Where To Check, Result Date, Cut Off

Related Posts

Entrance Exams

GATE 2027 Official Schedule Released by IIT Madras: GOAPS Portal Opens August 14 🎓⚙️

August 4, 2026
Entrance Exams

MCC NEET UG 2026 Round 1 Counselling Schedule Released at mcc.nic.in: Check Dates, Steps & Document List 🩺

August 4, 2026
Entrance Exams

Law Aspirants Alert! CLAT 2027 Applications Are Live at consortiumofnlus.ac.in ⚖️

August 4, 2026
Entrance Exams

Attention Management Aspirants! CAT 2026 Registration is Officially OPEN

August 3, 2026
Entrance Exams

NEET UG 2027 to Be Conducted Online in CBT Mode: Education Minister Confirms Major Reform After 2026 Paper Leak

July 19, 2026
Entrance Exams

Narayana NEET UG 2026 Toppers: Aryan Gupta Bags AIR 1, 4 Students in Top 20

July 17, 2026
Next Post

CGPSC Forest Ranger / ACF 2021 Answer Key Out; Know Where To Check, Result Date, Cut Off

GATE 2021 answer key, result
University & Colleges

SDEF India Scholarship 2026-27: Up to Rs 2 Lakh for First Year B.Tech, MBBS, BDS and B.Arch Students, Apply by October 31

September 3, 2026

Swami Dayanand Education Foundation is accepting applications for the SDEF India Scholarship 2026-27 until October 31, 2026. Check eligibility, the...

Read moreDetails

CBSE CT&AI Handbooks for Classes 3 to 8 – Download Student and Teacher Handbook PDFs, Check What Changes for Class 9 and 10

September 2, 2026

XLRI Jamshedpur Opens Admissions for Batch 9 of Executive Development Programme in HR Analytics – Classes From October 9, Check Eligibility, Fee and Highlights

August 17, 2026

GATE 2027 Official Schedule Released by IIT Madras: GOAPS Portal Opens August 14 🎓⚙️

August 4, 2026

MCC NEET UG 2026 Round 1 Counselling Schedule Released at mcc.nic.in: Check Dates, Steps & Document List 🩺

August 4, 2026

ICSE Class 10 & ISC Class 12 Specimen Papers Released for 2027 Board Exams at cisce.org 📚✨

August 4, 2026

Entrance Exams

  • Agricultural Entrance Exams
  • Architecture Entrance Exam
  • Arts and Humanities Entrance Exams
  • Commerce Entrance Examinations
  • Common Entrance Examinations
  • Computer Application Entrance Exams
  • Design Entrance Exams
  • Education Entrance Exams
  • Engineering Entrance Exams
  • Hotel Management Entrance Exams
  • Law Entrance Exams
  • MBA Entrance Exams
  • Media & Journalism Entrance Exams
  • Medical Entrance Exams
  • Nursing Entrance Exams
  • Pharmacy Entrance Exams
  • Science Entrance Exams
  • Diploma & Polytechnic
  • Lateral Entry

Helpful Resources

  • Class Notes
  • NCERT Solutions
  • NCERT Books
  • HC Verma Solutions
  • Courses After Class 12th
  • Previous Year Question Papers
  • More Study Material

Free Mock Tests

  • Agricultural Exams
  • Architecture Exams
  • Education Exams
  • Engineering Exams
  • Law Exams
  • MBA Exams
  • Medical Exams
  • Pharmacy Exams
  • Science Exams
  • More Mock Tests

Entrance Exams

  • Agricultural Entrance Exams
  • Architecture Entrance Exam
  • Arts and Humanities Entrance Exams
  • Commerce Entrance Exams
  • Common Entrance Exams
  • Computer Application Entrance Exams
  • Design Entrance Exams
  • Education Entrance Exams
  • Engineering Entrance Exams
  • Disclaimer
  • Terms of Use
  • Privacy Policy
  • Contact

© 2020 aglasem.com

  • Home
  • Entrance Exams
  • Competitive Exams
  • School Boards
  • University & Colleges

Discover more from AglaSem News

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading